Atatürk Üniversitesi Ata-Aöf

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM BÖLÜMLERİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM BÖLÜMLERİ

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2010 yılı itibari ile 1 Lisans Tamamlama programı, 4 Lisana ve 15 Ön Lisans programları ile eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. 2012 – 2013 eğitim yılı itibari ile var olan bu programlara İlahiyat Ön Lisans Programı ve Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programlarında dahil edilmiştir. Açık öğretim programları, internet üzerinden ya da Kardelen TV yayınları üzerinden takip edilmektedir.

Açık öğretim programlarına katılabilmek için YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 veya daha yüksek puan almak gerekmektedir (Güvenlik Bilim Lisans Tamamlama programı hariç). Eğitim programları içerinde yer alan bölümler; Halkla İlişkiler ve Tanıtım – İlahiyat – Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası – Bankacılık ve Sigortacılık – Bilgisayar Programcılığı – Halkla İlişkiler ve Tanıtım –  Sosyal Hizmetler – Çağrı Merkezi Hizmetleri – Lojistik – İş Sağlığı ve Güvenliği – İşletme Yönetimi – Çocuk Gelişimi – Dış Ticaret – İşletme – Sosyal Hizmet – Sosyoloji – Güvenlik Bilimleri – Adalet – Sağlık Kurumları – Reklamcılık’ dan oluşmaktadır. Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi programlarında yer alan dersler uydu üzerinden yayınlanmaktadır. Dersleri televizyondan takip etmek isteyen öğrenciler, Türksat 3A 11593 V-Dikey SR 27500 frekanslarından yayınını gerçekleştiren Kardelen TV aracılığıyla izleyebilmektedir. Dersler her gün hafta içi 09:50’de başlamaktadır. Ayrıca gece haberlerinden sonra derslerin tekrarları verilmektedir. Hafta içi dersleri takip edemeyen öğrenciler için ise, derslerin tekrarları hafta sonları 13:30’dan itibaren ve yine gece haberlerinden sonra yayınlanmaktadır.

Açık öğretim derslerine bağlı olan sınavlar, öğrencilerin istekleri doğrultusunda ve Atatürk Üniversitesi’nin belirlemiş olduğu merkezlerde, hafta sonları gerçekleştirilmektedir. Sınavlar yüz yüze oturularak yapılmaktadır. Sınav tarihleri öğrencilere farklı kanallardan duyuru şeklinde yapılmaktadır. Sınavlar, eğitim ve öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavları ve bütünleme sınavları şeklinde gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Aof.tc web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.