Açıköğretim

Aöf 2016-2017 Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl ve Ne Zaman Yapılıyor?

Anadolu Aöf 2016-2017 Kayıt İşlemleri Nasıl ve Ne zaman Yapılacak?

Aöf kayıt işlemleri ne zaman başlıyor, Aöf kayıtları nasıl yapılıyor, Açıköğretim fakültesi kayıt işlemleri için ne yapmam gerekiyor? Aöf yeni kayıt nedir ve nasıl yapılıyor?, Açıköğretim kayıtları nasıl ve ne zaman yapılacak? Aöf kayıtları ne zaman? Aöf kayıtları nasıl yapılır?

Bu yazımızda 2016 ÖSYS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi bölümlerine yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, yeni kayıt işlemlerini nasıl ve ne zaman yapacakları anlatılmaktadır.

2016 ÖSYS yerleştirme sonuçları açıklandı, açıklanan bu sonuçlara göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi (Anadolu Aöf) bölümlerine yerleşen,  öğrenciler için kayıt tarihleri ve işlemleri aşağıda yer almaktadır.

Açıköğretim AÖF 2016-2017 Kayıt İşlemleri;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi Aöf kayıt işlemleri her yıl olduğu gibi bu yılda iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. 2016 ÖSYS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler için kayıtlar 25 Ağustos 2016 Perşembe günü başlayayıp 03 Eylül 2016 Cumartesi günü sona erecektir.

– Yeni Kayıt İçin Birinci Aşama;

Anadolu aöf öğrencileri ilk olarak internet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bunun için İnternet tarayıcınızı açın, http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Kayıt bağlantısından Türkiye Programlarını seçerek ÖSYS Yeni Kayıt bağlantısına tıklayınız.
Eğer 2016 ÖSYS ya da Anadolu Üniversitesi Yabancı Uyruklular İçin Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı Kapsamında Kayıt (ANADOLUYÖS) olma hakkı kazandıysanız ÖSYS Yeni Kayıt bağlantısını tıklayınız.

Bu bağlantıyı kullanarak kimler yeni kayıt yapabilir?

ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden birine yerleştirilenler, ANADOLUYÖS ile kayıt hakkı kazananlar ve liseden mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar İnternet başvurularını buradan yapabilirler.
Açıklamaları dikkate alarak başvuru adımlarını gerçekleştirip İnternet başvuru işleminizi tamamlayın.
NOT: Kayıt Sayfası kayıt tarihleri içinde aktif olacaktır. Belgelerin çıktısını aldıktan sonra, bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Bilgilerinizde Hata var ise 10 dakika bekleme süresinden sonra yeni bir başvuru yapınız.

İnternet Başvurusu Sonunda Çıktısı Alınacak Belgeler

  • İnternet Başvuru Belgesi – Fotoğraflı İmzalı Form – Öğrenci Bilgi Formu
  • Başvuru ve Kayıt Bilgileri
  • Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

– Yeni Kayıt İçin İkinci aşama;

Kayıt için gerekli olan Dönem Öğretim Gideri yani 2016-2017 Güz Dönemi harç ücreti ve varsa Dönem Öğrenci Katkı Payının Bankaya ödenmesi ve Aöf bürosuna giderek Üniversitenin bizden istediği evrakların teslimi ile gerçekleşecek ve kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır.

2016/2017 Açıköğretim Kayıtlarında İstenen Belgeler;

1. İnternet Başvuru Belgesi ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
2. Fotoğraflı-İmzalı Form ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
3. Öğrenci Bilgi Formu( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
4. Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
5. Öğrenim Belgesi ( Lise Diplomanız veya Öğrenim Yazısı ) ( Diplomanız yok veya kayıp ise mezun olduğunuz okuldan diplomanız yerine geçecek okulun kaşesi ve belgeyi verenin imzasının olduğu belge. ) ( Diplomanız okuduğunuz okulda ise, o okulda okuduğunuza yani öğrenci olduğunuzu belirten okulun kaşesi ve imzası olan belge ( İkinci üniversite olarak okuyorsanız bunu kullanabilirsiniz. )
6. Fotoğraf ( 4 adet) ( Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır, başörtülü resimler kabul edilmektedir.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (AÖF) YENİ KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi 2016-2107 Yeni kayıt harç ücretleri 25 Ağustos 2016 – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında VakıfBank’a yatırılacaktır.
İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra herhangi bir bankanın Kredi Kartı/Banka Kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile Kredi Kartı/Banka Kartıyla ödeme yapamazsınız. Yeni kayıt harç ücretini aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak ödeyebilirsiniz.

  • – Şubeden Ödeme
  • – İnternet Bankacılığından Ödeme
  • – ATM’den Ödeme Kartla/Kartsız
  • – Telefon Bankacılığı ile Ödeme

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhaba..
    Önlisans mezunuyum ve Dgs Sınavına giriş Yaptım. Sınavsız AÖF devam etme hakkım için kayıt Dgs Sınavı’ndan sonramı yaptırmam gerekiyor? Yoksa kayıt için geç mi kaldım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Aof.tc web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.