Anadolu Üniversitesi Aöf

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri 2015 Taban Puanları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri 2015 Taban Puanları

2014 yılı itibari ile tüm Aöf bölümlerine kontenjan sınırlaması getirilmiştir. Dolayısı ile YGS’den 140 ve üzeri alarak tercih eden herkes yerleştirilemeyebilir. Tercih işlemlerinizi yaparken 2015 yılı kontenjan sayısı ve taban puanlarını göz önüne alarak tercih işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim bölümleri ilk olarak 1982 yılında kurulmuş ve ülkemizin yüksek eğitim öğretim sorununa önemli bir çözüm sağlamıştır. Aöf‘de İşletme, İktisat ve Açıköğretim isimlerinde 3 farklı fakültede 11 lisans, 30 önlisans bölümü ile uzaktan eğitim vermektedir.

Açıköğretimden mezun olduğunuzda sahip olacağınız diplomalar örgün eğitim veren üniversitelerle eşdeğerdir. Açıköğretimi tercih edebilmek ve kayıt olmak için bölümlerin YGS’den baraj puanı olan 140’ı geçmeniz ve tercih edenlerin içinde kontenjan sınırlamasına takılmamanız gerekmektedir.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF BÖLÜMLERİ ve 2015 PUANLARI TIKLAYIN.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÖF BÖLÜMLERİ ve 2015 PUANLARI TIKLAYIN.

Aöf 4 Yıllık Lisans Bölümleri 2015 Puanları

2015 ÖSS sonuçlarına göre tercihlerinde açıköğretim yazacak olan öğrenciler, artık tüm açık öğretim bölümlerinde kontenjan sınırlaması bulunmakta. Yani her tercih eden yerleşemeyebilir. Ayrıca tabloya baktığımızda, bazı bölümlerin bu yıl ki kontenjanlarının geçen yıl yerleşenlerin sayısına göre daha düşük sayıda verildiği görülmektedir. Tercihlerinizi yaparken bu yıl ki kontenjanları göz önüne alınarak yapmanız önemlidir.

* Bu bölümler ilk defa 2015-2016 eğitim yılında ( Bu Yıl ) öğrenci alacağı için taban puanları oluşmamıştır.

Önlisans Bölümleri

2014 itibari ile tüm aöf bölümlerine kontenjan sınırlaması getirilmiştir. Dolayısı ile kontenjan ve geçen yıl ki yerleşenlerin sayılarına dikkat ederek tercih yapılması gerekmektedir. Özellikle Adalet bölümüne bakılırsa 2013’te 25,000 kişi olan kontenjan bu yıl 5000 kişiye düşürülmüştür. Dolayısı ile taban puanı oldukça yükselecektir. Ayrıca diğer bölümlere de bakılınca bu yıl verilen kontenjan sayıları, 2013 te yerleşen sayılarından az da olsa düşük belirlenmiştir. Dolayısı ile bu yıl her açıköğrtimi tercih eden yerleşemeyebilir.

* Bu bölümler ilk defa 2015-2016 eğitim yılında ( Bu Yıl ) öğrenci alacağı için taban puanları oluşmamıştır.

( TABLO 3B )

2014’te tüm bölümlere kontenjan sınırlandırılması getirilmiş olup, ayrıca geçen sene yerleşenlere bakılınca 200 kişilik bir azaltılma yapılmıştır. Dolayısı ile Taban puanı geçen seneye oranla ükselecektir.

Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümleri taban puanlarını yukarıda liste halinde size sunduk arkadaşlar. 2014 yılı itibari ile tüm lisans ve önlisans bölümleri kontenjanlı hale gelmiştir. Kontenjanları ve taban puanlarını göz önüne alarak tercih yapmanız gerekmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Aof.tc web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.